Menu
Zoeken

Nieuwbouw

Door samen te werken wordt gestreeft naar het maximaliseren van waarde in de gehele ontwikkeling. Hiervoor wordt in het ontwerpproces samengewerkt met de ontwikkelaar, toekomstig gebouweigenaar en betrokken adviseurs. De beschikbare technische alternatieven, zoals de keuze voor een collectieve of individuele installatie worden in dit proces met elkaar vergeleken en gezocht naar een optimum.

Ons model is gericht op het integrale energiesystem en te behalen energieprestaties door de ontwikkelaar. Hierbij wordt rekening gehouden met de belangen van alle stakeholders en gedurende het proces tot aan oplevering van het uiteindelijke systeem, opportunity’s gerealiseerd en risico’s gemitigeerd. Door transparante samenwerking heeft u veel invloed op de te maken keuzes in de opzet van de exploitatie en keuze van techniek.

Collectieve Warmtepomp

Wij Maken Energie heeft toegang tot unieke industriële collectieve warmtepomp techniek met de volgende voordelen:

  • Hoge EOR waardoor BENG eisen makkelijker worden gehaald en minder investeringen nodig zijn door ontwikkelaar (bijv in zonnepanelen).
  • Hoog opwekrendement installatie – lage exploitatie lasten
  • Geen separate tapwatervoorziening
  • Besparing m2 ruimte

Wij zijn uw integrale bouwpartner. Hierdoor is er een effectief proces met minder afstemming en kans op discussie.

Individuele Warmtepomp

Voor goede geïsoleerde kleinschalige nieuwbouwprojecten is een individuele warmtepomp mogelijk het beste alternatief. Dit kan een lucht warmtepomp zijn of water warmtepomp met een bron.

Wij Maken Energie werkt hiervoor samen met erkende leveranciers van Individuele warmtepomptechniek.

Aansluiten op bestaande warmtenetwerk

In sommige gebieden is er direct toegang tot een bestaand warmtenetwerk. In de ontwerpfase wordt onderzocht of dit tot de mogelijkheden behoort en of dit financieel de meest aantrekkelijke keuze is. Dit is afhankelijk van onder meer de financiële lasten en bijdrage aan de duurzaamheidseisen van de ontwikkeling.

Voor BENG ontwikkelingen is deze optie veelal niet realistisch aangezien de koelvraag veelal niet ingevuld kan worden met bestaande warmtenetten.

Combinatie met Zonnepanelen

Direct je complex energie neutraal maken is mogelijk door direct zonnepanelen te integreren in het ontwerp. Samen met een gespecialiseerde partner kunnen wij de panelen financieren en exploiteren.

Meer Informatie

Vragen over Wij Maken Energie of wilt u een keer kennis maken? Neem gerust contact op met één van onze ontwikkelaars.

Telefoon: 055-321 21 21
E-mail: info@wijmakenenergie.nl

MailMapsBelSluit